Παιδικές Αγγελίες  
         

Αρχική | Μικρές Αγγελίες | Αγαπημένες σελίδες | Χρήσιμα άρθρα! | Περνώντας όμορφα! | 

ΣχετικάΓια την όρεξηΠαιδικές Εκδηλώσεις | Κουπόνια-Προσφορές | Επικοινωνήστε

 

Αναζήτηση

Google

M'ένα κλικ στους χορηγούς μας, μας στηρίζετε!

googlelinkwise

 

Έλεγξε τα καλλυντικά σου - Προστάτευσε την υγεία σου!

27-5-2015

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τη διατροφή μας και όλα όσα πρέπει να προσέχει κανείς για να διατηρεί και να προάγει την υγεία του.

Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, το δέρμα μας;

Το δέρμα αποτελεί την ασπίδα άμυνας του οργανισμού μας, ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες, καθρεπτίζει την ψυχολογική και σωματική μας κατάσταση, ρυθμίζει διάφορες λειτουργίες μας και είναι άκρως σημαντικό να διατηρείται υγιές.

Εκτός όμως από το να προσέχουμε τι τρώμε για να το πετύχουμε, μεταξύ άλλων, αυτό, πόσο προσέχουμε τι καλλυντικά, απορρυπαντικά κλπ χρησιμοποιούμε; Πόσο σημασία δίνουμε στα συστατικά των αφρόλουτρων, σαμπουάν και τόσο άλλων χημικών, που χρησιμοποιούμε επάνω στο δέρμα μας και τα οποία μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τη συνολική μας υγεία;

Σύμφωνα με έρευνες του Environmental Working Group, χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σώμα μας περίπου 129 διαφορετικές χημικές ουσίες, ενώ τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης κατασκευάζονται με 10.500 μοναδικές χημικές ουσίες, κάποιες από τις οποίες έχουν κατηγορηθεί ως καρκινογόνες, τοξικές για το αναπαραγωγικό ή το ενδοκρινικό σύστημα.

Κι εφόσον οι εταιρείες, στην πλειονότητά τους, δε φαίνεται να ανησυχούν για τα βλαβερά συστατικά τους, η σωστή πληροφόρηση δίνει δύναμη στον καταναλωτή να προσέξει τις επιλογές του και την υγεία του.

Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες σελίδες, μέσα από τις οποίες μπορείτε να ελέγχετε τα καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής περιποίησής σας καθώς και τα διάφορα χημικά συστατικά προϊόντων που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Η σελίδα αυτή είναι μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων προϊόντων, που περιλαμβάνει συστατικά από 70.419 προϊόντα. Εκεί μπορείτε να ελέγξετε απευθείας τη μάρκα, που σας ενδιαφέρει ή να κάνετε αναζήτηση ενός συγκεκριμένου συστατικού.

Τα πιθανά αποτελέσματα σημαίνουν τα εξής:

Χαμηλή επικινδυνότητα Μέτρια επικινδυνότητα Υψηλή επικινδυνότητα

 

Ή αλλιώς Βιο-λεξικό. Μια πρωτοβουλία του Fabrizio Zago με 4.907 συστατικά καταγεγραμμένα.

Τα αποτελέσματα σημαίνουν τα εξής για το συστατικό:

είναι αθώο και κάνει καλό.
είναι αποδεκτό.
μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους αλλά μπορεί να παραβλεφθεί, ειδικά όταν είναι ένα από τα τελευταία συστατικά του προϊόντος.
μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και δε συνίσταται για χρήση, εκτός και αν είναι το μόνο κόκκινο ανάμεσα στα συστατικά ή σε πολύ μικρή ποσότητα (από τα τελευταία στη σειρά των συστατικών).
είναι απαράδεκτο.

 

  • Χημικά συστατικά για τα οποία πρέπει να ανησυχούμε.

Επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα: http://www.safecosmetics.org/get-the-facts/chemicals-of-concern/

 

Είσοδος στο forum για μέλη

  Δωρεάν εγγραφή

Πηγαίνετε στο forum μας με τις μικρές αγγελίες

Τελευταίες αναρτήσεις στο forum

     
     

Αρχική | Μικρές Αγγελίες | Αγαπημένες σελίδες | Χρήσιμα άρθρα! | Περνώντας όμορφα!  

ΣχετικάΓια την όρεξηΠαιδικές Εκδηλώσεις | Κουπόνια-Προσφορές | Επικοινωνήστε

Στείλτε mail στο webadmin AT paidikesaggelies.gr με ερωτήσεις ή σχόλια για την ιστοσελίδα μας.
Copyright © 2015 Παιδικές Αγγελίες All rights reserved
Τελευταία ανανέωση: 24-06-15
tags:καρότσια, παιχνίδια, ρουχα, παπουτσια, μεταχειρισμενο, βιβλια, αγγελίες, μικρες αγγελιες, παιδικα, βρεφικα, μωρο, παιδι, ρουχα, παπουτσια, μεταχειρισμενα, αγοραπωλησιες, δωρεαν, δωρεαν αγγελιες, μελος, παιχνιδια, δωρεαν, φθηνα παπουτσια, φθηνα ρουχα, προσφορες, αγγελια, φαγητό, συνταγές, μαγειρική, κουζίνα